Investera momsfritt i återvunnet och klimatkompenserat guld med högsta renhetsgrad

Investering i guld, silver och ädelmetall

Vi tycker att det ska vara enkelt att investera i guld och ädelmetall. Alla våra investeringstackor är av högsta renhet (99,99%) och innehar en Good Delivery status.

Att Investera i guld & ädelmetaller – vad du bör känna till

Att investera i guld, silver och andra ädelmetaller hos oss är enkelt. Men det är viktigt att tänka på att det passar bäst in i ett långsiktigt sparande. Det är också viktigt att tänka på att ädelmetaller, som exempelvis guld, i sig inte har en organisk tillväxt likt en aktie. Men det är ju lite det som är poängen. Att ädelmetallen behåller sitt värde över tid, oavsett inflation.

Guldets värde har också visat sig vara en stabil sparform när börsen fluktuerar. Historiskt sett har guldet aldrig kraschat. Det har istället generellt behållit eller ökat i värde. Att investera i guld blir därför en god investering för framtiden. Att det dessutom är momsfritt blir en extra bonus.

  • Guld är en stabil sparform när börsen fluktuerar
  • Investering i guld är momsfritt
  • Vårt 100% återvunna guld klimatkompenseras så att det är Co2 neutralt

Ädelmetaller – vår bas, din trygghet!

NSG har sedan starten 1994 blivit en av Sveriges ledande leverantörer av ädelmetaller. Vi tillhandahåller förstklassigt material i guld, silver, platina och palladium. Du är i trygga händer när du vill köpa eller sälja ädelmetall med oss, välkommen!

Etiskt & ekologiskt godkända processer

Alla våra guldtackor har Good Delivery status. Good Delivery status utfärdas av London Bullion Market Association (LBMA), som är ett oberoende organ vars uppgift är att granska utvinning, tillverkning och handel med ädelmetaller.

LBMA-certifikatet tilldelas aktörer inom ädelmetallindustrin som kan garantera att metallerna genomgått etiskt och ekologiskt godkända processer samt uppfyller rätt normer.

Vi kan därför garantera att alla våra guldtackor är etiskt och hållbart framtagna.

Co2 neutrala ädelmetaller

Efter att C. Hafner medverkat i studien NaGold upptäckte man att koldioxidavtrycket från återvunnet guld, som återfinns i alla guldtackor från oss, är 400–2 000 gånger mindre än när man bryter guld ur gruvor.

Detta ledde till en intern utredning för att fastställa exakt hur mycket utsläpp det blir vid återvinning av guld. Denna siffra kompenseras sedan genom att investera i Co2-reducerande åtgärder.

Vi på NSG är därför extra stolta att kunna säga att vårt 100% återvunna guld nu också klimatkompenseras för att bli Co2 neutralt.

Det är tryggt att handla ädelmetaller hos oss!

Intresseanmälan