Till NSG kan du kostnadsfritt skicka in allt ditt restmaterial innehållande ädelmetaller såsom guldskrot, dentalskrot och krätz

Som kund har du tillgång till vårt retursystem av kostnadsfria burkar och fat. Alla leveranser är fullt försäkrade från att försändelsen skickats från dig, när du använder dig av våra behållare.

Skillnaden mellan våra behållare burk och fat

När du ska återvinna dina ädelmetaller behöver du skicka in ditt material i en behållare som vi levererar kostnadsfritt. Burken är lämpad för smycken, tandguld, mindre metallskrot och klipp från stansning m.m. Medan större föremål såsom silverskrot eller krätz kräver ett fat som finns i 30 liter och 60 liter.

Gör din beställning här

Vad vill du beställa? Bocka i nedan*

Behöver du fler fraktsedlar? Skriv ett meddelande här nedan hur många du behöver och till vad så ordnar vi det!

Vad är krätz?

Krätz räknas som all form av organiskt material som kan innehålla spår av ädelmetaller t ex. rester från använda förbrukningsvaror såsom smärgelark, smärgelstickor men även verktyg och kläder. Kanske är det så att du har dammsugarpåsar med avfall från din verkstads arbetsbänk och golv? Krätz är allt du kan tänka dig som kan ha haft kontakt med ädelmetaller i din verkstad. Allt detta går att skicka in till oss samlat i ett fat som du enkelt kan beställa av oss.

Varför ska jag återvinna?

Vill du bidra till en bättre miljö och värna om mänskliga rättigheter? Att återvinna och återanvända ädelmetaller anser vi är nyckeln till en hållbar framtid. Att lämna in gamla smycken, metallskrot eller krätz för återvinning kräver mindre energi, resurser och utsläpp än den faktiska gruvdriften. Affineringsprocessen kan beskrivas likt ett evigt kretslopp då ädelmetallerna alltid kan återanvändas igen, vilket är rätt så fantastiskt.

Genom att du väljer att återvinna ditt restmaterial visar hur du aktivt bidrar till en hållbar ädelmetallbransch, vilket är helt rätt i tiden då efterfrågan ökar allt mer på att guld ska vara etiskt framtaget. Återvinner du ditt material kan du på så sätt visa hur du verkar för en hållbar guldbransch och därmed marknadsföra att just du jobbar med återvunnet guld.

Behöver du en ny fraktsedel?

Är det så att du redan har en behållare men att din fraktsedel löpt ut? Fraktsedeln gäller i enbart 60 dagar, och om du ännu inte har hunnit skickat in ditt restmaterial kan du enkelt beställa en ny via vårt formulär här.