Har du guldskrot eller spillmaterial från verkstaden? Har du fått in smycken som ska återvinnas? Hos NSG kan du lämna in allt ditt ädelmetallskrot för affinering!

Vi renar dina ädelmetaller

Till NSG kan du tryggt och säkert lämna in ditt material för affinering. Vi tar emot allt från exempelvis ädelmetallskrot så som filspån, klipp från stansning, metallskrot från gjutning och gamla smycken, till tandguld och vätskor från industriella processer.


Vi tar även emot krätz, det vill säga all form av organiskt material som kan innehålla ädelmetaller. Det kan exempelvis vara dammsugarpåsar som du samlat på dig genom åren från guldsmedsverkstaden.

Återvinn ditt metallskrot

Du kan enkelt skicka ditt ädelmetallskrot till oss genom att beställa våra kostnadsfria behållare. Frakten och försäkringen bjuder vi på.

Affineringsprocessen innebär ett evigt kretslopp då ädelmetallerna kan återanvändas om och om igen!

Återvunna ädelmetaller

Återvinning av ädelmetaller sker genom en reningsprocess som kallas affinering. Det betyder att man kan separera de ädla metallerna från de oädla. Att affinera ädelmetaller är särskilt vanligt när du har att göra med guld, silver, palladium och platina.

Så går det till:

Steg 1. För att kunna affinera ditt material behöver vi först göra en skarp analys. Detta gör i vårt egna högteknologiska labb i Stockholm. Men hjälp av SIS, standardiserad analysmetodik, kan NSG fastställa ädelmetallvärdet i materialet, samt att ditt material tas om hand på ett tekniskt, etisk och hållbart sätt.
Läs gärna mer om vår ansvarsfulla ädelmetallhantering här!

Steg 2. När processen är klar sätts ädelmetallvärdet in på ditt metallkonto. Som kund hos NSG öppnar vi alltid ett metallkonto till dig där du sedan kan använda värdet efter behov. Överföringen sker vanligtvis inom tio bankdagar.

Steg 3. För slutlig affinering skickar vi materialet till vår samarbetspartner C.Hafner i Tyskland. Deras anläggning är en av världens modernaste och är både LBMA-och kvalitetscertifierad.

Det är ytterst få företag som har lyckats få den eftertraktade LBMA-certifieringen. Detta eftersom den påvisar att ädelmetallerna genomgått etiskt och ekologiskt godkända processer samt uppfyller alla lagar och normer.
Läs gärna mer om vad en LBMA-certifikation innebär här!

Återvinn dina ädelmetaller, beställ en burk eller ett fat idag!

Är du osäker på vilken behållare som passar just ditt skrot, vad krätz är eller om du vill veta mer om hur du kan återvinna ditt restmaterial? Vi har sammanställt svaren här som reder ut dina funderingar.

Har du redan en av våra behållare men att din fraktsedel löpt ut? Då kan du enkelt beställa en ny här.