Välkommen till en av Nordens största aktörer inom affinering av ädelmetaller. Leverantör till guldsmeder, industri och investerare.

Sedan starten 1994 har NSG varit en pålitlig och flexibel leverantör av ädelmetaller och tillbehör till guld-och silversmeder. Det har lett till att vi idag blivit en helhetsleverantör för återvinning av ädelmetaller, guldsmide, investering och industri.

Tack vare att NSG har utvecklats och formats av flera generationer, utgör vi ett team med en väl avvägd blandning av gedigen erfarenhet och innovativt driv.


Välkommen att läsa mer om oss!

Ett hantverk att bevara

Vi delar din passion för hantverk och tradition! Med ett stort engagemang jobbar NSG tillsammans med våra kunder för att bevara yrkets tradition och roll på marknaden. Samtidigt som vi ständigt har miljön i fokus.

Affinering

Gröna ambitioner

Allt vårt arbete utförs med naturen i tankarna. Vi strävar efter att minimera vår inverkan på vår gemensamma miljö och ser till att välja leverantörer med samma syn som vi.

Återvinning av guld sker genom affinering, vilket i korta drag innebär att metallskrot som innehåller guld och andra ädelmetaller separeras genom elektrolys. Affineringen görs hos vår samarbetspartner i Tyskland. C. Hafner. De har en av världens modernaste anläggningar och affineringsprocessen görs i en sluten, väl säkrad miljö med minimala utsläpp.

”NSG är utan tvekan vår mest trogna partner i Sverige. Snabb leverans, hög kvalitet, bred kunskap, och ett tydligt fokus på att göra vårt jobb så smidigt som möjligt är det som gör att vi helst handlar av NSG. Att kunna lita på en leverantör året om är väldigt viktigt för oss guldsmeder som jobbar i en bransch där helgdagar ofta faller samman med våra arbetstoppar. 

NSG är i alla lägen vårt förstahandsalternativ!” 

– Paula Lindgren & Daniel Sköld - Paula Lindgren Hunting Jewelry

Att investera i guld och andra ädelmetaller är enkelt, och har visat sig vara en mycket stabil investeringsform. På senare år har värdet på guld mångfaldigats, och vi ser inga tecken på att marknaden skulle mättas av.

I oroliga tider har guld visat sig vara ett av de bästa investeringsalternativen. Det är fysiskt, lätt att omsätta i pengar och påverkas inte av inflation. Att det är momsfritt är en annan anledning till att många privatpersoner väljer att investera i guld. Att köpa guld och andra ädelmetaller är både enkelt och tryggt.

Se investeringar